2018. július 22., Magdolna

Egyelőre nem kell félteni a Balatont


ICI Interaktív Zrt. - 2012. április 12., csütörtök, 07:11

Jó időzítéssel érkezik bőséges eső a Balaton vízgyűjtő területére. A következő egy hétben emelkedik a vízszint, és egyre biztatóbb állapotban várja a tó a nyári szezont.

A Balaton vízszintje a húsvét utáni napokban Siófoknál a szélviszonyoktól függően 84-88 cm között ingadozott. Csütörtök hajnalban a tó vízgyűjtőjén 7-10 mm csapadék hullott Pénteken további kisebb eső, szombaton pedig egy mediterrán ciklonnak köszönhetően 20-30 milliméteres kiadós csapadék várható. A változékony, gyakran csapadékos időjárás a jövő héten is visszatérhet. Így április végén a kívánatos 90 centis szintet is elérheti a Balaton Siófoknál.

A 2002-2003-as idényben volt emlékezetesen alacsony a vízállás. Akkor nyár végére, ősz elejére Siófokon 30 centi alá süllyedt a vízállás a minimumszintnek meghatározott 70 cm helyett. Abban az évben áprilisban járt 70 cm körül a vízállás. 2010-ben azonban a másik véglet következett be: a 110 cm körüli vízmagasság miatt a májusi és júniusi viharok során a tó vize kiöntött a déli partra. Idén - bár márciusban többen aggodalmuknak adtak hangot - egyelőre az arany középutat választotta a Balaton. Reméljük, ez így is marad egész évben.


Balatonföldvár a hét közepén (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat