2018. szeptember 21., Máté

Egy óra a Földért


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 30., péntek, 13:33

Március utolsó szombatján évről évre világszerte egyre többen mondanak le egy órára az elektromos áram nyújtotta kényelmekről. Ön bevállalja?

A Föld Órája nevű, Ausztráliából indult mozgalmat a WWF keltette életre 2007-ben azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. Ennek keretében minden év utolsó szombatján arra kérik a magánszemélyeket és a vállalkozásokat, intézményeket, hogy 1 órára kapcsolják ki a nem létfontosságú elektromos berendezéseiket, ezzel is hozzájárulva bolygónk védelméhez.

Az akció indulásakor Sydney városa volt az egyetlen résztvevő, a következő évben pedig Torontó is bekapcsolódott. Tavaly világszerte már 135 ország, 5251 város és közel 2 milliárd ember vállalta az 1 órás sötétséget.


Az Eiffel-torony a 2010-es Föld Órájában.
(blog.seattlepi.com)

Magyarország elsőként 2008-ban vett részt az eseményen, abban az évben, amikor nemzetközivé vált az akció. Míg akkor 4 település csatlakozott, a mozgalom hazai internetes portálján idén már közel 80 település jelezte részvételi szándékát. A magánszemélyek száma pedig megközelíti a 4500-at.


A Hősök tere a 2009-es Föld Órája idején.
(monstersandcritics.com)

Ha a világhálón nem is szeretnénk jelezni csatlakozási szándékunkat, az eseménynek bárki aktív részesévé válhat. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy szombat este 20:30-tól egy órát számítógép, tévé és lámpák nélkül töltünk el. Ez akár remek alkalom is lehet egy gyertyafényes, meghitt estére szeretteink körében.


A jól ismert NASA műholdkép az éjszakai Földet mutatja a világűrből.
Jól kirajzolódnak rajta a világ fényárban úszó nagyvárosai. Kivilágításuk óriási
energiabefektetést igénnyel, a fénnyszennyezésről nem is beszélve.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat