2018. szeptember 20., Friderika

Egy napon volt tél és nyár a kontinensen


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 15., csütörtök, 12:33

Szerdán és csütörtökön Spanyolország egyes részein közel 30 fok meleg volt, míg Moszkva külterületét még mindig negyven centis hó borította.

Március közepére éleződött ki az időjárási eltérés a kontinens északkeleti és délnyugati vidéke között. A Kelet-európai-síkságon továbbra is sarkvidéki légtömegek alakítják az időjárást. Moszkvában szerda reggel is havazott, a meteorológiai állomás hivatalos mérése szerint 40 centis a hóréteg ott, ahol nem takarították el.

Csütörtöki képek Moszkva külvárosából (webcamtravel.com):

Ugyanakkor Ibériában szerdán Sevilla és Córdoba környékén, csütörtökön pedig Madrid térségében a hőmérséklet megközelítette a harminc fokot.


Spanyolország csütörtökön: egy-két napra beköszöntött a nyár (webcamtravel.com)

A nagy különbségek a következő időszakban csökkennek. A Kelet-európai-síkságon enyhülés kezdődik, míg a Pireneusi-félszigetet hidegfront éri el.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat