2018. szeptember 21., Máté

Egy nap alatt bő egy havi csapadék hullott Hongkongban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 24., kedd, 12:04

Hármas erősségű tájfun csapott le Kína déli partvidékére. Hongkongban több mint egyhavi eső hullott hatásara, és további kiadós csapadék kíséri útját.

A Dél-kínai-tengeren szombaton indult fejlődésnek a mostanra már 3-as erősséget elért Vicente tájfun. A trópusi ciklon helyi idő szerint kedd kora reggel ért partot Kína déli részén, Hongkongtól mintegy 100 km-rel nyugatra. A képződmény hétfőn intenzív csapadékkal áztatta a várost, és 24 óra alatt közel 250 mm eső esett - az átlagos július havi mennyiség 210 mm körül van. A Vicente azonban nemcsak kiadós esőket hozott magával, hanem a keleties szél is erősen viharossá fokozódott, sőt, a legerősebb széllökés meghaladta a 130 km/órát, ami már orkán erejűnek számít. Eközben a légnyomás a városban 991 hPa-ig süllyedt.

A Vicente örvénylő felhőzete a Dél-Kína felett (hurricanezone.net)

A Vicente középpontjában ennél jóval nagyobb szelek uralkodnak, hiszen 230 km/órás széllökéseket is regisztráltak. Jelenleg mintegy 22 km/órás sebességgel halad nyugat, északnyugati irányba. Az előrejelzések szerint az elkövetkező 24 órában végighalad Kína déli partvidékén, majd a vietnami határt is átlépheti. Útját további kiadós csapadék, szélviharok kísérik majd. Sencsen és Hajkou városaiban például már 210-220 mm eső hullott az elmúlt 48 órában.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat