2020. február 22.,

Egy méter friss hó és lavinaveszély Ausztriában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. január 6., vasárnap, 14:25

Az elmúlt napokban több mint 100 centiméter friss hó hullott az Alpok osztrák csúcsain, és a havazás egyes részeken akár hétfő estig is eltarthat.

Az elmúlt két napban bőséges friss hó gyarapította az Alpok egyes részeinek hótakaróját. Tirolban több helyen rendkívüli havazást tapasztaltak, de Ausztriában, Salzburg tartományban és Stájerországban mérték a legnagyobb mennyiséget: péntek déltől szombat délig több mint 100 centiméternyi friss hó esett a Mondsee tó környékén, Felső-Ausztriában. A havazás azon a vidéken szinte mindenhol 50 centiméter fölötti mennyiséggel gyarapította a már amúgy sem vékony hóréteget, így a legcsapadékosabb részeken helyenként a másfél métert is meghaladja a hóvastagság.

A rendkívüli helyzet miatt másodfokúra emelkedett a lavinaveszély, melyet az is súlyosbít, hogy a meteorológusok szerint az érintett területeken hétfő estig további 20-40, néhol újabb 60 cm hó érkezhet le. Sajnos már halálos áldozatokat is követelt a télies időjárás: lavina sodort el egy síelőt szombaton Sellrainban, Tirolban, testét 4 méter hó alatt találtak meg a mentőegységek. 

wetteronline.de
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat