2018. július 20., Illés

Egy havi csapadék zúdult hétfőn Budapestre


ICI Interaktív Zrt. - 2013. június 10., hétfő, 11:32

Hétfőn heves viharok tomboltak sokfelé, egy-egy zivatart pedig felhőszakadás is kísért. Délután intenzív góc érte el a fővárost is.

Hétfőn előbb délen, aztán délután a Duna-Tisza-közén észak felé haladva sokfelé alakultak ki záporok, zivatarok intenzív felhőszakadással, jégesővel. A zivatarok néhol lánccá is fejlődtek, este pedig már északon okoztak kisebb-nagyobb károkat. 

Az ICI Zrt. az ország számos pontján üzemeltet meteorológiai mérőállomást. Hétfőn ezek közül a Budapesten, Pestszentlőrincen elhelyezett mérte a legtöbb csapadékot, egy záporból és egy zivatarból összesen 32 mm jött össze. A sokéves májusi havi átlag 30 mm, így elmondható, hogy 13 óra alatt több mint egy havi mennyiség zúdult a térségre. Ebből a felhőszakadással kísért délutáni heves viharból 26 mm került a csapadékmérőbe.

Szintén tetemes mennyiségű eső esett Bácsalmáson is, ott 29 mm-t regisztrált a szenzor.

Az ICI Zrt. országos csapadéktérképe a hétfő éjfélig lehullott eső mennyiségét mutatja

Szépen látszik, hogy mennyire pontszerűek voltak a viharok, illetve az is, hogy a Duna-Tisza-köze kapta a legtöbb esőt
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat