2020. február 22.,

Dugig vannak a fő hazai sípályák


ICI Interaktív Zrt. - 2012. január 28., szombat, 11:47

A hideg, a természetes hó és a hóágyúzás következtében a három legnagyobb hazai sípálya szombaton megtelt sportolókkal. A visegrádi hóágyúk pedig a télen először készítettek megfelelő pályát.

Az Északi-középhegységben eleve 20-35 centis természetes hó található 600 méter felett, így Bánkúton hóágyú nélkül is kedvezőek a síelési feltételek. A Mátrában a két hóágyús központba, a mátraszentistváni Síparkba és a Kékestetőre a kiváló pályaminőségnek és a napsütésnek köszönhetően rengetegen látogattak ki szombaton. Ugyancsak szinte megtelt a Dunántúli központ, az eplényi Síaréna, ahol az országban egyedülállóan egy négyszemélyes ülőlift is üzemel. A leggyengébb természeti adottságokkal rendelkező, ám Budapest közelsége miatt népszerű visegrádi sípályán ezen a télen először volt lehetőség síelésre alkalmas műhavat készíteni. Vasárnap még nagyobb tömegre számítanak a szervezők, és a tartós hideg miatt várhatóan hétköznap sem lesznek kevesen.


A Nagy-Hideg-hegyen idén nem működnek a sífelvonók, de azért a szép napos időben a kirándulók, szánkózók ide is eljutottak (idojaras.hu kamera)Az első sí nap a Nagyvillám Sípályán (visegradsipalya.hu)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat