2018. augusztus 17., Jácint

Dörgéssel és villámlással indul ez a hét is


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 28., hétfő, 17:47

A hét első napján is többfelé alakultak ki zivatarok kora délutántól a megnövekvő gomolyfelhőzetből.

Késő délután a Dunántúli-középhegység térségében sokfelé kíséri villámtevékenység az intenzívebb cellákat.

Az ICI Interaktív Meteorológia balatonfüredi webkameráján jól látszik a Bakonyban "tevékenykedő" zivatarcella szétterülő, ún. "üllő" felhőzete.

Zivatarokkal indult ez a hét is: a napos időt követően kora délután először az Északi-középhegységben, majd a főváros környékén és a Dunántúlon is egymás után pattantak ki a zivatarcellák, amelyeket helyenként felhőszakadás intenzitású csapadék és heves villámtevékenység kísért.

Érkezik a zivatar a Börzsönybe. Az ICI Interaktív Meteorológia Nagy Hideg-hegyi webkamerájának 2014. április 28. 13:00 és 15:00 között készült filmjén látható zivatarból háromnegyed óra alatt több, mint 10 milliméter csapadék esett.

A hétvégéig továbbra is többfelé számíthatunk zivatarokra, időnként – különösen kedden! – felhőszakadás és jégeső is kísérheti a dörgést és villámlást. A részletekért kövessék figyelemmel folyamatosan frissülő előrejelzésünket.

A változékony idő szervezetre gyakorolt hatásáról pedig a Meteo Klinika oldalán tájékozódhatnak.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat