2018. szeptember 20., Friderika

Derűs idő, gyenge melegfronti hatás a hétvége első napján — humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 26., szombat, 11:55

A hétvégén gyenge melegfronti hatás érvényesül, napról napra egy-egy fokot enyhül az idő. A lassú melegedés az érzékenyeknél fejfájást, alvásproblémákat válthat ki. Szombaton sok, vasárnap kevesebb napsütésben lesz részünk, ezért szabadtéri programhoz érdemes a hétvége első napját választani.

Szombaton gyenge melegfronti hatás várható. Pár fokot enyhül az idő, de még így is 5 fok alatt maradnak a nappali hőmérsékletek. Kissé megnő majd a fejfájás kialakulásának valószínűsége, illetve alvásproblémák jelentkezhetnek. Az alvászavarokra jótékony hatású egy pohár mézes tej és illóolajos fürdő lefekvés előtt. A fejfájósok sok folyadék fogyasztásával előzhetik meg a tünetek kialakulását. Délelőtt felszakadozik a felhőzet, és mindenhol megszűnik a csapadék. A többórás napsütés mellett csak a déli, délnyugati megyékben lehet több felhő az égen, ezért érdemes melegen felöltözve a városi levegőtől távol pár órát a szabadban tölteni. Az autósok az elmúlt napok havazása miatt a keleti és középső országrészben többfelé találkozhatnak havas, jeges útszakaszokkal. A vezetést az erős napsütés is zavarhatja, viseljünk napszemüveget.

A légszennyezettség közepes, a szálló por koncentrációja magas szintet ér el. A következő napok időjárásának köszönhetően a levegőminőség javulni fog.

Vasárnap folytatódik a gyenge melegfronti hatás, további 1-2 fokos enyhülés várható. Változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, az ország nagy részén több-kevesebb időre kisüt a nap. Vérnyomásproblémákat tapasztalhatunk, ezért a keringési betegek kerüljék a komolyabb terhelést ezen a napon. Az enyhülés hatására elkezdődik a korai allergének pollenszórása, ezért a mogyoróra és az égerre érzékenyeknél tünetek jelentkezhetnek.

Hétfőn frontmentes időben lesz részünk, amely kedvező hatást gyakorol az időjárásra érzékenyek szervezetére. A jövő hét első felében markáns fronthatás nem várható.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat