2018. szeptember 20., Friderika

Délután is folytatódott a hófúvás a Dunántúlon


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 7., kedd, 10:04

Kora délután szűnt meg a Dunántúlon a havazás, de az erős szél és a hideg miatt a hófúvás tovább folytatódott.

Kedd kora délután a csapadéksáv elhagyta az országot. A Dunántúlon az erős, a Bakonyban néhol viharos széllökésekkel kísért szél továbbra is sokfelé okoz hófúvást. Az ország keleti részén és az Északi-középhegységben megenyhült az idő, helyenként rövid időre fagypont fölé emelkedett a hőmérséklet.

Délelőtt a Dunántúlon változó, helyenként nagy intenzitással havazott. Hajnalban lett országos a hótakaró, miután a nyugati és északnyugati határszélen is elkezdődött a havazás. A Bakonyban és az attól nyugatra eső területeken gyakori az erős széllökés, amely hordja a porhavat a mínusz tíz fok körüli hőmérsékleten. A hófúvás a Tiszántúlon és Borsodban is jelentős. A közlekedés akadozott, egyes kisebb településeken, mellékutakon le is bénult.

Baranyában a hóréteg vastagsága helyenként már elérte a 35 centimétert.


Mosonmagyaróvári kameránkat csak úgy rángatta a szél, miközben tovább esett a hó (idojaras.hu video)Pécs kedd reggel havazásban. A hóréteg 35 centiméter (idojaras.hu kamera)

 


Körmend kedd reggel hófúvásban. Itt a hétvégén nem is volt hó (idojaras.hu kamera)

 


Mosonmagyaróvár kedd délelőtt. Itt sem volt hó az elmúlt hétvégén (idojaras.hu kamera)

 


A Bakony falvait a hófúvás miatt nehéz volt megközelíteni (Bakonycsernye, idojars.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat