2020. február 24., Szökőnap

Délnyugaton 5 fokot mértünk hajnalban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 24., szerda, 13:01

A hét elején átvonult hidegfront hűvös levegővel árasztotta el térségünket. Most már melegedés zajlik, de csütörtökön és pénteken reggel is 5 fokig hűlt a levegő Teskándon.

Pár nap múlva beköszönt a július, ebben az időszakban pedig nem megszokottak a 10 fok alatti hajnali hőmérsékletek. A múlt héten még a 35 fok körüli délutáni hőmérsékletekhez 20 fok feletti minimumok társultak, a hét elejére érkezett hidegfront azonban drasztikus lehűlést hozott. A nappali értékekben a legtöbb helyen kedden állt be a legalacsonyabb hőmérséklet 12, 13 fokkal, az érkezett hideg levegő azonban csak mostanra jutott nyugalomba, így a hajnali legalacsonyabb hőmérsékletek a mai napon alakultak a legmélyebben.

Az ICI Interaktív Zrt. által pénteken reggel fél 6-kor mért hőmérsékleteket mutatja a térkép

A Zala megyei Teskándon 5 fokos minimumhőmérsékletet regisztráltunk

Az ICI Interaktív Zrt. országszerte számos meteorológiai mérőállomást üzemeltet. Ezek közül csütörtökön és pénteken reggel is a Zalaegerszeghez közeli Teskándon mértük a leghidegebbet, ott 5 fokig hűlt a levegő. Ilyen csípős reggelek nem jellemzőek az évnek ezen szakában, csütörtökön például csupán 2 fokra volt ez az érték a valaha mért országos minimumhőmérséklettől. A feltételek ekkor még kedveztek a lehűlésnek, ugyanis a szárazabb levegő által kitöltött szélvédett völgyben leülepedett a hideg levegő, és a felhők is elvonultak addigra, növelve a kisugárzást. 

Teskánd szélvédett völgyben fekszik

Az ICI Interaktív Zrt. mérőállomásának kameraképe péntek reggel fél 6-kor

A hétvégén már időjárásilag és élettanilag is kedvezően alakulnak a feltételek a szabadtéri tevékenységekhez, azonban reggel még mindig szükség lesz vastagabb, réteges öltözetre. Fronthatás nem érvényesül szombaton, így végre tudunk pihenni, regenerálódni. A Meteo Klinika oldalán további hasznos információkat lehet olvasni a szervezetünket érő időjárási, légköri hatásokról. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat