2018. július 22., Magdolna

Csütörtöktől erősödnek a fejfájós panaszok – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 31., csütörtök, 13:23

Csütörtöktől melegfronti hatásra kell számítani, azonban pénteken emellett átmenetileg ugyan, de hidegfront típusú tünetekre is kel számítani a csapadék miatt. Szombaton folytatódik az enyhülés, igazi kirándulóidő várható.

 

Csütörtökön változékonyabbra fordul az időjárás, gyenge melegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Délután érkezik meg a csapadékzóna északnyugat felől, itt ízületi panaszok megjelenésére kell számítanunk. Emellett alvásproblémák, nyugtalanság, vérnyomás emelkedés jelentkezhet a melegfrontra érzékenyek körében. Könnyen emészthető, vitamindús ételek fogyasztása és megemelt folyadékbevitellel mérsékelhetők a tünetek.

A légszennyezettség és a levegő szállópor-koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkét értékben kisebb növekedés, azonban később a csapadék hatására csökkenés várható. Az éger és a juhar pollenszórása okozhat allergiás tüneteket, de a csapadék miatt ezek hatása is csökken majd. Főként a Dunántúlon jelentkezhetnek intenzívebb panaszok.

Pénteken kettős fronthatás várható. Csapadékos, borult, lehangoló időre van kilátás. Az erős szélben fejfájós panaszok jelentkezhetnek. Növekedhet a reakcióidő is, így az utakon érdemes fokozott óvatossággal közlekedni. Egy-egy zivatar kialakulására is számíthatunk, melyek környezetében asztmás panaszok fokozódhatnak. A jelenlegi számítások szerint szombat délutántól ismét csapadékmentes, napos időszak köszönt ránk, mely sokat javíthat kedélyállapotunkon.

Szombaton újból gyenge melegfronti hatásra és szép időre kell számítani, kárpótol az időjárás az előző hétvégi rossz időjárásért. Igazi kirándulóidő várható, azonban akik tartósan a természetben maradnak, gondoskodjanak megfelelő mennyiségű folyadékról. Sokak szervezetét megviseli a folyamatos enyhülés, ezért kimerültség, bágyadtság és alvásproblémák jelentkezésére is kell számítani.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ. 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat