2018. szeptember 24., Gellért

Csütörtökön rajtol a 44. Kékszalag


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 4., szerda, 14:00

Csütörtökön, reggel 9:00-kor rajtol el a 44. Kékszalag Vitorlásverseny. A hajóknak 48 órájuk van a teljesítésre, a sikert pedig nagyban befolyásolja az időjárás is.

Balatonfüreden holnap reggel 9:00-kor indulnak útra a verseny részvevői Balatonfüredről, majd a Balatonkenese - Siófok - Tihanyi szoros - Keszthely - Tihanyi szoros útvonalat "behajózva" érkeznek vissza Balatonfüredre. A célbaérés határideje szombat reggel 9 óra, a teljesítés idejét és sikerességét pedig nagyban befolyásolhatják a tó fölött uralkodó szélviszonyok és az esetleges viharok is.

A rajt idején nyugodt időre van kilátás, csapadék nem várható. A Kékszalag ideje alatt egyébként végig déli, délkeleti szél valószínű, mely sebességét tekintve általában mérséklet marad. Ez nem túl jó hír, a versenyzés szempontjából jobb lenne egy kicsivel erősebb légmozgás. A délutáni órákban viszont némi esély van elszórt záporokra, zivatarokra, főleg a nyugati medencében. Ezek idején átmenetileg nagyon megerősödhet a szél, veszélyesség válhat, a viharjelző rendszer nyomonkövetése elengedhetetlen.

A lassan egy hete tartó forróság, a véget nem érő hőségnapok és a kevés csapadék miatt a Balaton vízállása alacsony, ez pedig egy másik probléma a versenyzőknek. A nagy meleg a verseny ideje alatt is marad: 33, 34 fok lehet a legmelegebb órákban, éjszaka pedig 22, 23 fokra van kilátás.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat