2019. január 23., Zelma

Csütörtökön megvolt az első nyári nap


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 14., kedd, 14:29

Csütörtökön az országban idén először sokfelé melegedett 25 fok fölé délutánra a levegő.

Április 18-án, csütörtökön ebben az évben először mértek sokfelé 25 fok feletti maximumhőmérsékleteket a Kárpát-medencében, így elmondható, hogy két héttel azután, hogy még a hó esett hazánkban, már a nyár is beköszöntött. Kereken három héttel ezelőtt rég nem látott vastagságúra hízott a Kékestetőn a hótakaró (106 cm-t mértek akkor), most pedig már hegységeink magasabb csúcsain is meghaladta a 20 fokot a hőmérséklet.

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőhálózatának állomásai közül Körmenden, Balatonfüreden, Pécsett, Makón és Szolnokon mértünk 25 fok feletti értékeket a legmelegebb órákban, sőt, Badacsonytomajon 26 foknál is melegebb, 26,8 fok volt. De kerekítve megvolt a 25 fok Soltvadkerten, Baján, Szentesen, Tarnaleleszen, Gyöngyösön, Salgótarjánban, Battonyán és Lajosmizsén is.

A következő napokban is marad a tavaszi idő, általában 20 fok fölé melegszik a levegő, azonban változékonyabb időszak következik: délután a képződő gomolyfelhőkből már többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.

A kedvenc tokaji gólyapárunk is élvezi a simogató napsütést

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának kameraképe péntek délutánról

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat