2018. július 22., Magdolna

Csütörtökön jön a napos idő – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 22., kedd, 16:02

Kedden folytatódik a kettősfronti hatás, többen lehetnek fáradtabbak, ingerültebbek a megszokottnál. A szerdai nap hasonló lesz, többfelé lesz élénk a légmozgás, ami fejfájást válthat ki. Ezeken a napokon keringési problémák erősödésére is kell számítani, a szívbetegek és az idősebbek kerüljék a fizikai megterhelést. Ez az idő egészen csütörtökig tart majd, amikor pár fokkal melegszik a levegő és több órára kisüt a Nap.

Kedden kettős fronthatásra kell számítani, ezért a hideg-, és a melegfrontra érzékenyek tünetei is erősödhetnek. Fejfájás, levertség, koncentrációs problémák kialakulása várható, azonban erősödhetnek a görcsös fájdalmak is. Az élénk légmozgás nyugtalanságot eredményezhet. Továbbra is tart a hideg, téli idő, szórványosan havazás is előfordul majd. A csapadékos területeken ízületi fájdalmak erősödésére kell számítani.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el, és a következő napok időjárásának köszönhetően alig fog változni. Az alacsony légszennyezettség jó hatással lesz a légúti betegségekben szenvedők állapotára.

Szerdán is tart a kettősfronti hatás, sokfelé kell majd kisebb havazásra, hószállingózásra számítani, valamint továbbra is élénk lesz az északi légmozgás. Hideg téli idő várható, ilyenkor gyakrabban fájnak az ízületek. A zord idő rontja az általános közérzetet ezért a hangulat javítása érdekében érdemes baráti, vagy családi összejövetelt tartani.

Csütörtökön a frontérzékenyek végre fellélegezhetnek, ugyanis markáns fronthatás nem várható. Csökken a szél erőssége is, majd felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. Pár fokkal melegszik az idő, azonban nappali fagyokra még elvétve így is számítani kell.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat