2018. július 22., Magdolna

Csigaveszély a kertekben!


ICI Interaktív Zrt. - 2017. április 28., péntek, 14:46

Itt a palántázás ideje. Örömünkre azonban árnyékot vethet a falánk csigák inváziója. Szerencsére van jó megoldás a pusztítás ellen, hogy ne kelljen féltenünk a veteményesünket. Videó a cikkben!

Komoly károkat okoznak a csigák a kertben

A fagyok elmúltával itt a palántázás ideje. De örömünket alaposan elronthatja, ha reggelre letarolva találjuk a legszebb palántáinkat. A tettesek, évről-évre visszatérően a csillapíthatatlan étvágyú csigák.

Hazánkban 26 házatlan és számos házas csigafaj van jelen, melyek közül minden második kártevő, tömeges megjelenés esetén pedig egyenesen katasztrófa-okozónak mondható. Legveszélyesebb a hazánkban nemrégen megjelent Spanyol csupaszcsiga (Arion lusitanicus), amely különösen nagy károkat képes okozni, akár egyetlen éjszaka alatt.

Nincs mese, védekeznünk kell

Mindenki ismer házi praktikákat a csigák ellen, melyek persze rendre csődöt mondanak, sőt, nem egyszer az eredményes védelem helyett még kárt is okoznak. Nagyon meggondolandó a méreganyagok vagy a különösen kegyetlen sózás alkalmazása. Más módszerek pedig nagyon macerásak, például az indiai futókacsák a csigák mellett számos terményünket is szeretettel fogyasztják. És ne felejtsük el a csigák hasznos oldalát sem például a humusz-képzésben vagy a kert ökológiai egyensúlyának megőrzésében.

A csigák pusztítása helyett sokkal eredményesebb és környezetbarátabb megoldás megvédeni a kertünket a csigáktól. Ráadásul olyan módon, ami csak elijeszti, de nem sérti meg a csigákat. És különösen hatékony! Pontosan ezt tudja a Csiga-Stop, aminek hatékonyságáról videónk alapján győződhet meg!

Ezzel megállíthatjuk a csigákat

Egy egyszerűen telepíthető mini kerítésbe olyan elektromos sorompót építettünk bele, melyen a csigák nem képesek áthatolni: amint hozzáérnek, azonnal vissza is fordulnak. Ugyanakkor ez az elektromosság semmilyen állatra vagy emberre sem jelent veszélyt, csak a csigákat készteti visszafordulásra. A kerítés percek alatt, nagyon flexibilisen telepíthető, illetve a kert átrendezésekor bármikor áthelyezhető, és nem akadályozza a kerti munkákat. A toldó elemek használatával akár 50 méteres hosszban is kialakítható. Gazdaságos is: csak egyszer kell megvenni, és évekig gondoskodik kertünk csigavédelméről.

A Csiga-Stop valóban optimális megoldás a csigák ellen. A gyártótól közvetlenül is beszerezhető: www.rad-x.hu/csiga-stop

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat