2020. január 21., Ágnes

Csapadékos február


ICI Interaktív Zrt. - 2016. február 16., kedd, 14:19

Február első fele az ilyenkor szokásosnál enyhébb idővel ajándékozott meg minket, ellenben a havi átlagos csapadékmennyiséget már a hónap első felében meghaladtuk. Vajon a folytatásban mennyi csapadék várható még?

A februárnak általában még a télről és a sok havazásról kellene szólnia, azonban az idei február első felében az átlagoshoz viszonyítva jócskán enyhébb időjárás volt a jellemző. A csapadékmentes napokon sokan úgy érezhették, mintha már a tavasz is itt lenne. Azonban ez az időszak talán a megszokottól eltérően a sok esőről maradhat emlékezetes. Magyarországon átlagosan kevesebb, mint 30 mm csapadékot regisztrálhatunk  februárban, így ez a hónap szokott lenni a legszárazabb. Ezúttal sokfelé már február első felében meghaladta a havi csapadékösszeg a 40 mm-t az ICI Interaktív Meteorológia mérései szerint. A legcsapadékosabb napnak február 10-e adódott, amikor átlagosan 10 mm csapadék hullott országszerte, ráadásul az erős, olykor viharos szél miatt is emlékezetes maradhatott ez a nap. Bár helyenként ugyan volt kisebb havazás, általában hamar elolvadt a hó, hiszen az ilyenkor átlagos 2-4 fokos maximum hőmérsékletek helyett jócskán magasabb csúcshőmérsékletek jellemezték a hónap első felét.

Már két hét alatt meghaladtunk az átlagos februári csapadékösszeget

 

Mi várható a közeljövőben?

Még nincs vége a frontokkal tűzdelt időszaknak, a következő napokban is várható még csapadék. Az enyhe idő is folytatódik, így nem kell számítani rá, hogy ismét beköszöntene a tél.

A várható időjárás 2016. február 17-23. között

Főleg a kettősfrontra érzékenyek panaszai lesznek erősek a következő napokban, többeknél erősödhet a fejfájás, gyakori tünet lesz a vérnyomás-ingadozás. Bár szerdán keleten várható napsütés, nyugaton borult marad az ég, csütörtökön ismét országszerte fényhiányos napnak nézünk elébe. A fáradtság, dekoncentráltság ilyenkor gyakori tünetek lehetnek, érdemes napi 1-2 csésze zöld teát fogyasztani. Pénteken egy hidegfront érkezik, majd véget ér a régóta tartó frontos időszak, szombaton várhatóan frontmentes napra készülhetünk, a tünetek minden bizonnyal enyhülni fognak.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat