2019. augusztus 21., Sámuel

Csapadékos, borult időjárás, élénkülő panaszok jellemzik a hétvégét - Orvosmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 28., hétfő, 01:18

Továbbra is marad a változékony idő, mely megterhelő lesz szervezetünk számára. A megnyúló reakcióidő miatt fokozott óvatosság ajánlott az utakon.

Ma délután a levegő páratartalom-növekedése és a légnyomás csökkenése következtében fokozódó ízületi fájdalmakra, koncentrációs zavarokra, nehézlégzésre számíthatnak az érzékenyek. Zivatarok környezetében fokozódnak az asztmás rohamok is.

Pénteken kettősfronti hatás terheli a szervezetet. A hideg- és melegfront érzékenyek is tapasztalhatják a panaszaik felerősödését. A napok óta tartó borongós idő felerősíti a depressziós panaszokat. Fényterápiával sokat lehet enyhíteni a borongós hangulaton. Továbbra is lehet számítani a reumatikus panaszok jelenlétére, de egyéb görcsös panaszok is megjelenhetnek. Az emésztőrendszeri panaszok ellen jó hatású, ha kerüljük ilyenkor a puffasztó ételek, szénsavas italok fogyasztását. A front érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén. A koffein tartalmú italok helyett a zöldteát, a gyógyteákat, és a gyümölcsleveket részesítsék előnybe. 

A hétvégére sem várható javulás az időjárásban, marad a változékony, esős idő, viszont a légszennyezettség és a levegő pollenszintje a csapadékos időjárásnak köszönhetően jelentősen csökkenni fog.

Szombaton a vastag felhőtakaróból főleg a déli országrészben lehet számítani záporra, zivatarra. Melegfronti hatás érvényesül, így jelentősen esni fog a légnyomás, vérnyomásunk ennek kompenzálására emelkedhet, ingerlékenyebbé, izgatottabbá válhatunk. A cukorbetegek is számíthatnak a vércukorértékeik ingadozására. A diéta fokozott betartásával ellensúlyozhatják a kellemetlen tüneteket.

Vasárnap nyugatról erős hidegfront érkezik, ennek hatását főleg az ízületi panaszokban szenvedők fogják érezni. A kismamáknál görcsös panaszok léphetnek fel, ezért vasárnap pihenjenek sokat, rosszullét esetén végezzenek lazító légző gyakorlatokat.
A szél is megerősödik, a szélre érzékeny fejfájósok is megerősödő panaszokkal küzdhetnek a nap folyamán. Mivel a hőmérséklet jelentősen esni fog a nap folyamán, a panaszok ellen és hangulatunk javítására is ajánlott a meleg levesek, gyógyteák fogyasztása.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat