2018. szeptember 21., Máté

Csak átmenetileg rontja el az időt a hidegfront


ICI Interaktív Zrt. - 2012. szeptember 5., szerda, 13:54

Észak felől hidegfront érkezik, amit záporok, zivatarok, viharos szelek kísérnek. Péntektől azonban ismét a napsütés lesz a főszerep.

Szerda éjszaka hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amely csütörtökön a délutáni órákban már el is hagyja keleti határainkat. A front területén átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható zápor, zivatar. Az előttünk álló éjszaka tehát csapadékosnak ígérkezik, és csütörtökön a nap első felében is több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok a Dél-Dunántúlon és a Dunától keletre. Napközben aztán fokozatosan csökken a csapadékhajlam és a felhőzet, az esti órákra az Alföldön is megszűnnek a záporok.


A hidegfront szerda kora délután még a Baltikum, Lengyelország, Németország felett húzódott.
forrás: sat24.com

A front mögött megerősödik az északnyugati, északi szél, a Dunántúlon, a Duna vonalában és északkeleten pedig gyakran viharossá is fokozódik a légmozgás. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.  A szél pénteken már mérséklődik.

A front elvonulását követően péntektől visszatér a napsütés, felhő is alig lesz az égen. A hajnalok ugyan hidegre fordulnak, péntek, szombat és vasárnap reggel több helyen csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet. Pénteken mérsékelten meleg időre van kilátás, majd ismét erősödni kezd a nappali felmelegedés, a csúcsértékek újból elérhetik a 30 fokot.

A jelen számítások szerint a jövő hétvégéig nagy valószínűséggel marad a száraz, nyárias idő, és van esély rá, hogy azt követően is folytatódjon az átlagosnál melegebb idő. Ezt azonban egy hidegfront keresztülhúzhatja, amire a jövő hétvégén adnak esélyt a valószínűségi modellfutások.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat