2018. szeptember 20., Friderika

Csak a hét közepéig tart a szokatlan enyheség


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 10., vasárnap, 15:01

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön erős hidegfront vethet véget a napok óta tartó, ilyenkor szokatlan enyhe időnek.

Már több napja enyhe légtömegek alakítják a Kárpát-medence időjárását, és annak ellenére, hogy csak kevés helyen süt a nap, még így is a 10-15 fokos délutáni maximumhőmérsékletek jellemzőek. Közben reggel sem hűl le a levegő, vasárnap hajnalban például 4-10 fok közötti legalacsonyabb értékeket mutattak az ICI Interaktív Meteorológia országszerte kihelyezett műszerei. 

Battonyán 10,2 fok volt vasárnap a minimumhőmérséklet 

(Az ICI Interaktív Zrt. mérései)

Hétfőn és kedden még országosan 10 fok körüli napi legmagasabb értékeket mérhetünk, szerdán azonban már pár fokot hűlni fog az idő, és a jelenlegi előrejelzések szerint csütörtökön egy markáns hidegfront veti vissza a hőmérsékleteket. A hidegfront a magasban két nap alatt mintegy 15 fokos lehűlést hoz magával, ami a talajon is jelentkezni fog: a hosszú hétvégére kellemetlenül elromlik az idő. A hideg levegő erős, viharos széllel áramolhat be térségünkbe, a szabadtéri programoknak nem kedvez a helyzet. A csapadék mennyisége még meglehetősen bizonytalan, de a záporokat nagy eséllyel havas eső, hózáporok válthatják fel. A hétvégén hajnalban országos fagyra is készülni kell.

Ahogy közeledünk a hét közepéhez, egyre pontosabbá válnak a prognózisok, az azonban már szinte borítékolható, hogy több fokos lehűlést hoz a hét második fele. Vasárnaptól újra enyhülés várható.

A GFS modell ún. "fáklyadiagramja" azt mutatja, hogy a magasban két nap alatt milyen drasztikus lehűlés zajlik le a jövő hét közepén
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat