2020. február 24., Szökőnap

Csak a felhők gyűlnek március 15-e fölé


ICI Interaktív Zrt. - 2017. március 14., kedd, 09:26

Az elmúlt években március 15-én többször, és többféleképpen megtréfált már bennünket a szeszélyes tavaszi időjárás. Lássuk, az idei a nemzeti ünnepen ezúttal milyen idővel kecsegtet a március. Részletek a cikkben!

Nemzeti ünnepünk idén, ha nem is végig szikrázó napsütésben, de a nap nagy részében legalább csapadékmentes időben élvezhetjük a március 15-ei programokat. A nap első felében az ország középső és keleti tájain még változóan felhős, napos időre lesz kilátás, később nyugat felől egy érkező melegfront miatt egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, majd beborul az ég.

Csapadék délelőtt sehol sem valószínű, így kedvezően alakulnak a feltételek a szabadtéri programok szempontjából. A hőmérséklet is tavasziasnak lesz mondható: az ország nagy részén 10 fok feletti csúcsértékekre lehet számítani.  A késő délutáni óráktól kezdődően azonban észak felől egyre többfelé eredhet el az eső, az északi megyékben élőknek, illetve az oda készülőknek ajánlott esernyőt magukkal vinni.

A korábbi napokban a délelőttönként gyorsan melegedő időben jelentkező enyhe tünetek után az arra érzékenyeknél fokozódó migrén, továbbá emésztési panaszok léphetnek fel, sokan pedig kimerültnek és fásultnak érezhetik magukat. A különböző panaszokra azonban számos olyan tipp és trükk létezik, amely segíthet az időjárás okozta kellemetlen tünetek enyhítésében.

A tavaszi idővel nyilván a pollenszezon is beindul, az allergén növények közül aktuálisan a nyár, a kőris, valamint a ciprus- és a tiszafafélék virágpora okozhat kellemetlen tüneteket az arra allergiásoknál. Jó hír viszont, hogy a késő délutáni csapadéknak köszönhetően az északi megyékben jelentősen csökkenhet a pollenterhelés.

Nemzeti ünnepünkön tehát idén sem hazudtolja meg magát a természet, változékony és változatos időben lesz részünk, ezen a szép márciusi napon is!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat