2020. január 21., Ágnes

Bőrünkön érezzük a klímaváltozást – mit tehetünk? (x)


ICI Interaktív Zrt. - 2017. május 7., vasárnap, 23:18

Egyre nagyobb veszélyt jelent a klímaváltozás. Rajtunk is sok múlik, hogy sikerül-e időben megfékezni. Okos építkezéssel többszörösen is védhetjük a klímát és a természeti környezetet. Tudjon meg többet!

Egyre nagyobb veszély a klímaváltozás


Az idei télen, tavaszon is tapasztaljuk a klímaváltozás okozta egyre szélsőségesebb időjárás káros, nemegyszer katasztrofális következményeit: jóformán már mindannyian szenvedünk tőle. Egyre erősödik a felismerés, hogy a globális felmelegedés elleni küzdelem valóban korunk egyik fő kihívása. Ugyanakkor látnunk kell, hogy sokkal komplexebb kérdés a klímavédelem, mint első pillanatra gondolnánk: nem csak rövidtávon, és nem csak a közvetlen szén-dioxid kibocsátásban kell gondolkodnunk, hanem minden olyan kérdésben, ami a hosszú távú energiafelhasználást csökkenti, és segíti a természeti egyensúly tartós fennmaradását. Ebben kiemelten fontos szerepe van az építőiparnak, hiszen az energia jelentős része az épületek fűtésére-hűtésére megy el, és itt jellemzően évtizedes távlatokban kell gondolkodnunk. Emellett a nagy tömegben használt építési anyagok eredete és sorsa is jelentős tényező a természeti egyensúly megőrzése szempontjából. Egy fontos területet érdemes megvizsgálni ebből a szempontból.

Kiemelten fontos, hogy a gazdaság szereplői is elkötelezettek legyenek a valódi klíma és környezetvédelemben.

Ennek jó példája a Xella Magyarország Kft alábbi nyilatkozata:

 

Ökológia és a természet

 

A mai értelmezésén az ökológia kifejezésnek leginkább egy reális, - emberi, vállalati illetve szervezeti - környezettudatos gondolkodásmódot, és magatartást értünk. A Xella Magyarország Kft. számára az ökológia fogalma egyet jelent a felelősséggel. Földünk természetes alkotóelemei - homok, mész - felhasználásával egy új környezetet, infrastruktúrát valósítunk meg. Természetesen törekszünk arra, hogy minél kíméletesebben és hatékonyabban használjuk fel természeti forrásainkat, átgondolva, figyelembe véve a törvényi‑ és normatív szabványokat. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan innovatív terméket fejlesztettünk ki, mely élenjáró szerepet tölt be a hőszigetelési piacon, - egyedi anyagszerkezete miatt - optimális megoldást nyújtva az energiatudatosan gondolkodó vásárlóknak. Mára alapvető feltétel, hogy környezettudatosan cselekedjünk, és ez vonatkozik az új társas házak, családi házak építésére is. A természetes alapanyagok, az alacsony előállítási energia‑szükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti. Mit takar az a kifejezés, hogy ökológia, egészséges lakásklíma, vagy természetes ásványi építőanyagok? Mire kell figyelni az építőanyagok kiválasztásánál és miért fontos egy falazóelem alapanyaga? Ezekre és a későbbiekben felmerülő kérdésekre szeretnénk válaszolni úgy, hogy rámutatunk az ökológia és az építőanyag gyártás összhangjára, az egészséges lakóklíma fontosságára, a hosszú távú fenntarthatóság környezetvédelmi‑ és gazdasági előnyére.

 

Természetes és ásványi építőanyagok

 

Az Ytong pórusbeton, a Silka mészhomoktégla és a Multipor ásványi hőszigetelő lapok alapvetően homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100%‑ig természetes alkotóelemek, ezért szinte kiapadhatatlanul a rendkelezésre állnak, továbbá ezek a falazóelemek teljes életciklusuk során sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra. Annak ellenére, hogy az alapanyagok ilyen nagymértékben rendelkezésre állnak, a Xella Magyarország Kft. figyel arra, hogy gazdaságosan használja fel a Föld természeti forrásait. Ytong falazóelem esetén ez azt jelenti, hogy 1 m³ kitermelt ásványi alap‑anyagból 4‑5 m³‑nyi készterméket állíthatunk elő. Nagyon sok terméket megbélyegeznek azzal a kifejezéssel, hogy természetes építőanyag vagy organikus falazóelem. Kétségtelenül a fa és a parafa organikus és természetes építőanyag egészen addig, amíg nem kezelik le valamilyen felület‑képző / védő vegyszerrel.

 

Nézzük meg a Xella Magyarország Kft. termékeit ebből az aspektusból:

 

Az Ytong klasszikus falazóelemnek számít és ma már a pórusbeton szinonima kifejezéseként szerepel. Kiváló hőszigetelő képességével - egy rétegben - egyedülálló a hazai falazóelem piacon. Emellett a CO2 kibocsájtás csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovas építőanyaga. Falazóelemet több mint 80 éve állítunk elő világszerte ipari mennyiségben, úgy, hogy a minőségét és kiváló tulajdonságait folyamatosan javítottuk, mely fejlesztési folyamat a mai napig nem ért véget. Az Ytong különleges anyagszerkezetéből adódóan természetes alapanyagú (mész, homok, víz és cement), kiváló hőszigetelő képességű, optimális nyomószilárdságú, A1‑es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető falazó anyag. A „fehér tégla" természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. Az alacsony előállítási energia‑szükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti. Az Ytong falazóelemek alkalmazásánál nem szabadulnak fel mérgező, illetve gáznemű anyagok, a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

Szánjon ránk 5 percet és mi megspóroljuk Önnek a többszörösét. Az ingyenesen hívható információs vonal munkatársai általános illetve szakmai kérdésekben egyaránt várják az ügyfelek megkereséseit.

Fontos, hogy munkatársaink nemcsak konkrét kivitelezések esetén nyújtanak széleskörű szaktanácsadást, hanem építkezés előtt álló, a falazóanyag kiválasztásában bizonytalan ügyfelek részére is rendelkezésre állnak:

www.ytong.hu

Zöldszám: 06 80 69 69 00

Email: zoldszam@xella.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat