2020. január 21., Ágnes

Borult idő, meddig még?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. október 21., péntek, 12:45

Az elmúlt néhány hetet jellemzően a sok felhő, sok csapadék és a szokatlanul hideg időjárás uralta. A tartós fényhiány miatt sokszor érezhettük magunkat álmosnak, lehangoltnak. A gyakran napközben is hűvös idő megviselte a kopásos ízületi bántalmakkal élőket. Vajon így folytatódik ez egészen október végéig? Ha kíváncsi, hogy mit tartogat az időjárás a következő napokban, olvassa el cikkünket!

Október első felében még többnyire sok napsütésben volt részünk, a hajnali fagyok azonban nagyon korán, már a hónap elején beköszöntöttek. Ezt követően szinte szünetet sem hagyva érkezett meg a frontokban gazdag idő. Bár az éjszakai minimumok lassan nulla fok fölé emelkedtek, napközben általában erősen felhős, borult idő volt jellemző, ehhez pedig az elmúlt két hétben olyan mennyiségű csapadék társult, amely megközelíti a havi átlagos csapadékmennyiséget. Vajon ilyen marad október vége is?

Szombaton kezdetben változóan felhős, többfelé borult idő várható, keleten eső, szitálás is előfordulhat. A nap folyamán azonban nyugat felől lassan felszakadozik, csökken a felhőzet, vagyis átmenetileg véget ér a fényhiányos időszak. Eleinte az arra érzékenyek körében még előfordulhat enyhe vérnyomás-ingadozás, illetve egyeseknél átmenetileg felerősödhetnek a különböző eredetű fejfájásos panaszok és ízületi bántalmak. A nap második felében viszont várhatóan enyhülnek a tünetek, érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni, és fényhiányos időszak után ismét a napfény segítségével feltölteni D-vitamin raktárainkat!

Október 22-28. között a várható időjárás

Vasárnap változóan fátyolfelhős lesz az ég, emellett gomolyfelhők is képződnek, azonban így is több órás napsütésre készülhetünk. Nemzeti ünnepünkön tehát kedvez a helyzet a szabadtéri programoknak, a viszonylag nagy napi hőingás miatt viszont érdemes rétegesen öltözködni! Ne feledkezzünk meg immunrendszerünk szinten tartásáról sem, ajánlott növelni a vitaminban gazdag étel- és italfogyasztást!

A jövő hét elején kissé melegszik az idő, így némileg enyhülhetnek a hidegre érzékenyek panaszai. Kedden azonban hidegfront érkezik, amelynek köszönhetően ismét erősödnek a görcsös panaszok, fokozódhatnak a kopásos ízületi bántalmakkal élők tünetei. A frontot követően viszont a hét második felében átmenetileg nyugodtabb, bár hűvös napokra számíthatunk.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat