2018. szeptember 26., Jusztina

Borongós hétfő – hidegfront vonul át az országon


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 17., kedd, 14:55

A szikrázóan napos hétvége után gyorsan változik időjárásunk: egy hidegfront okoz már többfelé borongós, csapadékos, hűvös, lehangoló időjárást.

A front csapadéksávja már elvonult az északnyugati területek felől, Mór fölött már szakadozik a felhőzet 15 órakor. (Az ICI Zrt. meteorológiai állomásának webkamera képe.)

 

Esztergom időjárása a 11 órától 14 óráig terjedő időszakban (ICI Zrt. meteorológiai állomásának webkamerafilmje). Eddig 5,7 mm csapadék esett itt.

 

11: 00 Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett hétfőre a hidegfront felhőzete, a Dunántúl nagy részén már esik az eső, záporok is kialakulnak.

A hidegfront előrejelzett haladási útvonala hétfőn délelőtt (ICI Zrt. frontfilm)


A sat24.com 11 órás műholdfelvételén jól látszik a hidegfront felhőzete


A csapadékos területeken csak 15 fok körül, míg keleten még 22 fok körül alakul a hőmérséklet 11 órakor

(Az ICI Zrt. mérőhálózatának adatai.)

 


Vonulnak a felhők Teskánd térségében (a felvételen jól látszik, ahogy a délies szél hirtelen északnyugatira fordul a front vonalában)

 

Letenye térségét áztatja a hidegfront csapadéka, 11 óráig 10 mm-nyi eső esett az ICI Zrt. meteorológiai állomásának adatai szerint.


11 órakor a hidegfront előtt Mátészalkán még csak fátyolfelhők szűrik a napsütést és a gyenge légmozgás mellett 23,7 fokot mérünk.

(ICI Zrt. meteorológiai állomás webkamera képe és adatai)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat