2018. július 20., Illés

Blizzard-veszély az USA keleti partján


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 8., péntek, 17:08

Az USA keleti partvidékén két vihar egyesülése miatt hatalmas havazást várnak, ami az előrejelzések alapján helyi idő szerint pénteken este éri el Boston és New York térségét.

A blizzard egy rendkívül heves hóvihar, amiben erős, viharos szelek fújnak (56 km/órát meghaladó szélsebességek esetén beszélünk blizzardról), ami rövid idő alatt képes ember nagyságú hótorlaszokat építeni. A hófúvás miatt a látástávolság általában 400 méter alá csökken, de gyakran egészen nullára, ami jelentősen megnehezíti a közlekedést. A blizzardok viszonylag sokáig tartózkodnak egy helyen, így jelentős mennyiségű hótakarót képeznek egy adott területen.

A blizzardok leggyakrabban az Egyesült Államok keleti partvidékén vagy a Nagy-tavak környékén pusztítanak, de nem kizárólagosan az amerikai kontinensen fordulnak elő. A műholdképen jól látható, hogy a keleti part térségében egy ciklon tartózkodik, ez okozza a viharos szelet és a havazást a térségben. A vihar érkezését követően (nagyjából péntek estétől) helyenként várhatóan rövid idő alatt fél méter hó fog hullani, amit az orkán erejű széllökések feltornyoznak majd.

Forrás: http://www.boston.com (NOAA)

A modellek által becsült hó mennyiségét láthatjuk a térképen Boston és New York térségére. Van, ahova 24 inch-nél is több havat várnak ottani idő szerint szombat este 7 óráig, ami meghaladja a 60 cm-t. A hírek hallatán New York polgármestere, Michael Bloomberg intézkedéseket tett a balesetek megelőzésére, és a városnak a hóviharra való felkészítése érdekében 250.000 tonna sót készítettek elő és 350 hókotrót állítottak készenlétbe.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat