2018. július 16., Valter

"Beragadt" a köd a középső országrészben


ICI Interaktív Zrt. - 2014. február 21., péntek, 18:19

Pénteken keleten és nyugaton is 10 fok körül volt délután a hőmérséklet, míg a ködös tájakon csupán 1-2 fokot mértünk.

Pénteken reggel szinte nem volt olyan tájegysége hazánknak, ahol ne képződött volna köd. A ködfoltok nagyjából az ország felén még délelőtt feloszlottak, sokfelé a nap is kisütött. A középső részeken azonban nem mozdult a levegő, egész nap nyirkos, párás, szürke maradt az idő. 

Az ICI Interaktív Meteorológia mérései alapján készült hőtérképen jól kivehető, hogy hol "ragadt be" a köd, azaz még péntek délután fél 3-kor is borongós, féyszegény maradt az idő

A nyugati tájakon sem lehetett azonban a napsütést zavartalanul élvezni, ugyanis sokfelé erős, néhol viharos lökésekkel kísért szél tombolt közben: Móron például 60 km/óra feletti széllökést is mértünk. 

Az ICI jászjákóhalmai mérőállomásának kameraképe péntek délután fél 3-kor - itt csupán 1,8 fokot, mindeközben Makón 11,3 fokot mérünk

A hétvégén sajnos rossz idő várható, több hullámban érkeznek a nedves légtömegek. Részletes előrejelzés itt található.

A változatos fronthelyzet sokak szervezetét megterheli: az időjárás humánmeteorológiai hatásairól a Meteo Klinika oldalán részletesen lehet olvasni. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat