2018. szeptember 20., Friderika

Bekövetkezett a várt kínai áradás


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 6., kedd, 17:49

A Soulik tájfun a korábbi prognózisoknak megfelelően heves esőzéseket okozott Kína keleti partvidékén, aminek következtében Kunming városát elöntötte az árvíz.

Szakemberek rendkívül sok esőt jeleztek előre Kína keleti részére, helyi idő szerint ehét keddről szerdára virradóra. A várt felhőszakadások be is következtek, a Soulik tájfun intenzív csapadékot hozott az említett térségbe. A 6,5 millió lakossal rendelkező Kunming városban szinte megbénult az élet, ugyanis a hegyvidékek folyói, patakjai az özönvíz után megduzzadtak, kiléptek a medrükből, és elérték a mély völgy alján fekvő várost.

Kedd estétől szerda reggelig, tehát csupán néhány óra leforgása alatt 190 mm hullott a városra. Összehasonlításképpen: hazánkban a három legcsapadékosabb hónap, tehát a május, június és a július sokéves átlagos csapadékának összege teszi ki ezt a mennyiséget. 

Kunmingban megbénult az élet: derékig érő vízben lehet csak közlekedni, az autók elakadtak, a környező területeken több mint 200 híd vált használhatatlanná. A csatornák azonnal megteltek, így esély sem volt arra, hogy elvezessék az óriási víztömeget. 

A meteorológusok szerint a felhőszakadások egészen jövő csütörtökig áztathatják a környéket, így a helyzet csak súlyosbodni fog. 

A város magasabban fekvő részein sem lehet közlekedni (weibo.com)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat