2019. augusztus 21., Sámuel

Beköszöntött az ősz


ICI Interaktív Zrt. - 2016. szeptember 19., hétfő, 15:27

Az elmúlt két hétben még a nyárias meleg jellemezte a Kárpát-medence időjárását. Ennek az időszaknak egy hidegfront vetett véget, amely mögött hűvösebb légtömegek érkeztek hazánk területe fölé. A mostani előrejelzések alapján a következő napokban inkább az őszies idő fog dominálni, a meleg nyár egyelőre nem tér vissza.

Szeptember első két hetében azok örülhettek, akik a nyárias napsütéses időt szeretik, ugyanis a szeptemberben átlagoshoz képest melegebb légtömegek uralták hazánk időjárását. Az időszaknak egy hidegfront vetett véget, amely mögött hűvösebb levegő érkezett a Kárpát-medencébe. A jelenlegi előrejelzések alapján az átlagosnál jóval melegebb nyárias idő egyelőre biztosan nem tér vissza.

Milyen idő várható a következő napokban?

 

A várható időjárás 2016. szeptember 20. és 26. között

Napközben még általában 20 fok körül alakulnak a maximumok, éjszakánként azonban már sokszor 10 fok alá csökken a hőmérséklet. A mélyebben fekvő völgyekben derült, szélcsendes idő esetén még ennél is hidegebb lehet. Reggelente egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki időszakos köd, emiatt a balesetveszély is növekszik az utakon.

A réteges öltözködésre különösen ügyelni kell, hiszen ebben az időszakban nagyon könnyen meg lehet fázni. Célszerű erősíteni az immunrendszert, vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani.

Az érzékenyek körében erősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A panaszok enyhítésének érdekében célszerű a csalánlevél főzetéből készült borogatást alkalmazni.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat