2018. szeptember 22., Móric

Beköszöntött a nyár Dél- és Nyugat-Európába


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 1., szerda, 14:33

Franciaország és Spanyolország területén a délutáni hőmérsékletek a napokban már többfelé meghaladták a 30 fokot, beköszöntött a nyár.

Nyugat- és Dél-Európa területén egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja az időjárást, a magas nyomású légköri képződmény pedig kiszorítja a csapadékot hozó frontokat és ciklonokat az említett térségből. Ennek köszönhetően napos, száraz idő uralkodik a Földközi-tenger nyugati medencéjénél, olyannyira, hogy többfelé már a 30 fokot is átlépte a hétvégén és a hét első napján a délutáni maximumhőmérséklet. A Pireneusok közelében fekvő francia városkában, Dax-ban vasárnap 30,8 fokot mértek, ez egyben az aznapi európai legmagasabb érték is. Ezen kívül többfelé mutattak a hőmérők árnyékban is 30 fok felett, és Spanyolországban is hasonlóan magas értékeket regisztráltak. Ott San Sebastianban volt a legmelegebb, 30,2 fok. 

Az anticiklon a következő napokban még erősödni is fog, és várhatóan napról napra magasabb értékeket mérhetnek majd a nyugat-európai lakosok. Spanyolország déli és középső részein akár a 35 fokot is elérheti a hét közepén a maximum, emellett a hét első napjaiban ugyan még előfordulhatnak záporok, zivatarok, de egyre szárazabbra is fordul az idő.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat