2020. február 22.,

Befagy a Balaton, nem marad szégyenben


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 30., szerda, 23:56


Címkék: , , , ,A balatoni jég február első napjaira biztonságos vastagságot érhet el, és az előrejelzések szerint tartósan megmarad. Három olyan télre emlékszünk, amikor szégyenben maradt a tó.

Január utolsó hétvégéjén a Balaton partvidékét szinte mindenütt jég borította, és a tó belsejében is egyre nagyobb területeket borított jégpáncél. Mivel a következő egy hétben nappal is fagyni fog, éjszakánként pedig bőven -5 fok alá csökken a hőmérséklet, február első napjaira már összefüggő biztonságos jégtakaró alakulhat ki. A kívánt sima jégfelszín kialakulása hómentes és szélcsendes időben biztosított. Az első feltétel adva van, a mérsékelt keleties szél azonban helyenként kedvezőtlen lehet. Szerencsére éjszakánként gyenge a légmozgás, különösen a tó belsejében. A vastag jégpáncél sem fog teljes védelmet biztosítani, hiszen a jégen kialakuló "törésvonalakat", a rianásokat fel kell tudni ismerni.

Másfél hete még a vészharangokat kongatták a nádaratással kapcsolatban, de végül is úgy tűnik, az a szégyen, amely a megfigyelések kezdete óta csupán három alkalommal érte a Balatont (1950/51, 1989/90, 2006/7), most nem következik be: nem múlik el a tél összefüggő jégtakaró nélkül.


A homályos és fagyos téli Balaton vasárnap Balatonkeneséről (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat