2018. szeptember 26., Jusztina

Balkáni hétvége lesz a déli határszélen


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 20., hétfő, 15:23

A hétvégén a Kárpát-medencétől délre újra ítéletidőt okozhat egy mediterrán ciklon intenzív havazással, hófúvással. A zord időjárás Magyarország déli határszélét is érinti.

Az újabb mediterrán ciklon már pénteken kiadós havazást okozott Boszniában, Szerbia déi felén és Bulgária keleti vidékén. A havazás egész hétvégén folytatódik a Balkánon, illetve vasárnap Bulgáriában átmenetileg esőbe vált át. Helyenként fél méternél is több friss hó várható, miközben az erős szél hófúvásokat okozhat. A térséget már most is 30-40 centis hó borítja.

Magyarország déli határszélét markánsan érinti a mediterrán ciklon, itt 10-15 centi friss hóval gyarapodhat a jelenlegi 20-30 centis réteg. A szél is megélénkül, időnként megerősödik. Különösen Baranyában, a Kiskunság déli szélén illetve Csongrád megyében lesz zord az időjárás. A havas napokat követő derültebb, szélcsendes éjszakákon pedig újra könnyen zuhan -20 fok alá a hőmérséklet a vastag hóval borított tájakon.


Már most is 20-25 centis a hó Pécs térségében, és ez még gyarapodik a hétvégén (idojaras.hu kamera)A Kiskunság déli részén újabb hófúvás várható (idojaras.hu kamera)Baján néhány napja -26 fok volt. Az újabb havazás utáni első derült éjszaka megint nagy hideget hoz majd (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat