2018. szeptember 26., Jusztina

Balaton-átúszás 2012


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 9., hétfő, 13:09

Szombaton rendezik meg az idei Balaton-átúszást. A résztvevők a verseny ideje alatt zivatarokra nem, de kánikulai hőmérsékletekre feltétlen számítsanak.

Július 7-én, reggel 8 órakor indul a 2012-es Balaton-átúszás, a hagyományokhoz híven a révfülöpi kikötőből. A táv hossza 5,2 km, melynek megtétele után a balatonboglári Platán strandra érkeznek a versenyzők.

Az időjárást illetően a délelőtt folyamán veszélyes jelenségre nem kell számítani,szinte biztos, hogy záporok, zivatarok miatt sem kell elhalasztani az úszást. Csupán kevés felhő lesz az égen, emellett a szél általában délinek, délnyugatinak ígérkezik, és mindvégig mérsékelt marad. A levegő viszont gyorsan melegszik, a koradélutáni órákban több fokkal 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklete: általában 33, 34 fokra lehet számítani a térségben. A víz igen kellemes már, köszönhetően az egy hete tartó hőhullámnak: Siófoknál 27 fokos.

A versenyt követően, a kulturális programok idején lehet kisebb zápor, esetleg zivatar, de mivel 14 óráig kell megérkezniük a lelkes úszóknak, így valószínűleg ez nem rontja el a rendezvényt. A szervezők mindenesetre felkészültek mindenre, de bízunk benne, hogy zavartalan lesz e nagy hagyományokkal bíró sportesemény.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat