2020. február 28., Ákos, Bátor

Az olvadás miatt több német várost is árvíz sújt


ICI Interaktív Zrt. - 2011. január 10., hétfő, 14:07

A hirtelen érkezett enyhülés miatt olvadásnak indult a hó Németországban is, ahol számos folyó kilépett medréből, így több várost is áradások sújtanak.

Az ország nyugati részén a Rajna folyó kilépve medréből elárasztotta Bonnt és Kölnt. A legmagasabb vízszintet Koblenzben mérik, ahol a Rajna és a Mosel folyó találkozik.

Szakértők szerint a magas vízállás oka, hogy decemberben rekord mennyiségű hó hullott Németország hegyeiben, és most hirtelen megenyhült az idő, aminek következtében a térségben gyorsan olvadni kezdett a hó.

Koblenztől délre közel 30 falut öntött el a Mosel folyó, de a legnagyobb problémákat Koblenzben okozza a víz. Néhány alacsonyabban fekvő terület a városban már víz alatt van, és hétfő délutánig még tovább emelkedik a folyón a vízszint. A vízügyi szakemberek előrejelzése szerint a folyó 7,7 méteren tetőzik majd, ami az átlagosnak mondható 2,4 méteres vízszintnél 5,3 méterrel nagyobb.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat