2018. szeptember 18., Diána

Az idei nyár első hőhulláma Ausztráliában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. november 21., hétfő, 11:03

Az előrejelzések szerint a hét elején szokatlanul forró légtömeg éri el Perth környékét.

Amíg itthon a hideg, szürke és meglehetősen barátságtalan idő uralja napjainkat már hosszú ideje, addig a déli féltekén éppen most köszönt be a nyár. A nyugati parton fekvő Perth városában (az ország negyedik legnépesebb városában) november eleje óta az átlag (26,4°C) alatti hőmérsékleteket mértek, ami szokatlanul hosszú ideig tartott ebben az időszakban.

Ám úgy tűnik, a héten beköszönt a kánikula: egy magas nyomású rendszer éri el északkelet felől a partvidéket, és erős széllel száraz, igen forró levegőt szállít arrafelé, majd onnan tovább délnyugatra. A stabil rendszer napokig egy helyben marad, így napról napra egyre magasabb nappali csúcshőmérsékleteket mérhetnek majd a városban. Már kedden is 30-32 fokra van kilátás, a hőhullám pedig szerdán és csütörtökön érheti el a maximumát, akkor pedig akár 37 fokig is melegedhet a levegő.

A meteorológusok szerint a hét végén érkezhet enyhülés, addig azonban - a kialakuló szárazság miatt - a hatóságok az erdőtüzek kialakulásának veszélyére figyelmeztetnek. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat