2019. február 18., Bernadett

Az első hó


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:16


Címkék:Katalin napján hullott le az első hó a 2013/2014-es idényben.

November végére érkezett meg idén a tél, ma délelőtt egyre többfelé váltott át a csapadék halmazállapota esőből először havas esőbe, majd havazásba. A hó síkvidéken még nem tud megmaradni, a talaj közelében egyelőre mindenütt kevéssel fagypont fölött alakul a hőmérséklet, de a hegyvidékeken már szépen hízik a hóréteg.

Csapadékhullás Soltvadkerten (forrás: ICI Meteorológia webkamerafilm)

 

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőhálózatának adatai szerint délután fél háromkor -4 fokkal Nagy-hideg hegyen volt a leghidegebb. Fagypont alatt csak hegyvidéki mérőállomásaink mértek (Galyatető és Nagy-hideg hegy).

 

A Dunától keletre metsző szél csökkenti az amúgy is alacsony hőérzetet. A legnagyobb mért széllökés délután a viharos kategóriába esik. (Forrás: ICI Meteorológia mérőhálózata)

 

Az ICI Interaktív Meteorológia Nagy-hideg hegyi webkamerája így látta a havazást.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat