2020. február 24., Szökőnap

Az elmúlt 100 év leghidegebb decembere volt az idei Angliában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. január 6., csütörtök, 10:34


Címkék: , , , ,Az elmúlt december volt az Egyesült Királyság leghidegebb decemberi hónapja, mióta 100 éve a mérések elkezdődtek a térségben, állítja az angol meteorológiai szolgálat, a Met Office.

Az elmúlt évről készített első elemzések szerint, a 2010-es év világszerte egyike volt a legmelegebb éveknek. Mást mutatnak azonban az Egyesült Királyság mérési eredményei.

Az Egyesült Királyság térségében szokatlanul kemény volt a 2010-es év utolsó hónapja. Ennek oka, hogy a térségben egy magas nyomású légköri képződmény épült fel, amely hosszú időn keresztül megakadályozta, hogy az Atlanti-óceán felől enyhébb levegőt szállító délies szelek elérjék Anglia partjait.

A Met Office december havi adatainak előztes feldolgozása szerint az átlaghőmérséklet 2010 utolsó hónapjában, a szigetországban -1 fok volt. A korábbi decemberi hidegrekordot  1981. decembere tartotta, amikor -0,1 fok volt az átlaghőmérséklet.

A decemberi átlaghőmérséklet a sokéves mérési adatok szerint 4,2 fok a szigetországban.

Ewan McCallum meteorológus elmondása szerint, a meteorológiai mérési adatok 1910-ig nyúlnak vissza, így a mérések tanulsága szerint, a 2010-es december, az elmúlt 100 év leghidegebb decembere volt a térségben.

2010 utolsó hónapja nem csak hőmérsékleti szempontból volt szokatlan. Az átlagosnál sokkal kevesebb csapadék is hullott az országban a hónapban, így nemcsak a leghidegebb, hanem a mérések kezdete óta a harmadik legszárazabb hónap is volt a december. A napsütéses órák tekintetében is eltért az átlagtól a hónap, a szokásosnál 40 százalékkal többet sütött a nap.

Mindent összevetve, Angliában a 2010-es év a 12. leghidegebb év volt, és a 10. legszárazabb és legnaposabb év.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat