2018. szeptember 18., Diána

Az aranyat érő májusi eső


ICI Interaktív Zrt. - 2009. május 14., csütörtök, 11:23


Címkék: , ,Kedden hidegfront vetett véget a korai kánikulának. A változékonyabb idő kitart a héten, az ország jelentős részén kapunk az aranyat érő májusi esőből. Sajnos előfordulhat, hogy maradnak szárazabb területek az Alföld keleti, északkeleti tájain, ahol pedig jelentős csapadékhiány halmozódott fel április eleje óta.

Az utolsó országos esőzés ugyanis március végén volt, az elmúlt hat hétben az országban mindenütt elmarad az átlagostól a lehullott csapadék mennyisége, de korántsem azonos mértékben. Míg a Dunántúlon a talaj vízellátottsága általában megfelelő, az Alföldön a talaj felső 4-7 cm-es rétege sokfelé kiszáradt, ami a térség jellemző kultúrnövényei számára aszály közeli állapotot hoz létre.

A kedden érkezett hidegfront és azt követően a hét csapadékviszonya döntően meghatározhatja a termés mennyiségét, egy áztató eső még pont idejében jönne. Az ország délnyugati területein idág 10-50 mm eső hullott és ezzel megszünt az aszály. A középső területeken a pár milliméteres csapadék csak kis mértékben enyhített a szárazságon. Sajnos az Alföld keleti, északkeleti tájain maradnak továbbra is száraz területek.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat