2018. szeptember 21., Máté

Aszály után árvíz jöhet


ICI Interaktív Zrt. - 2009. június 23., kedd, 13:07

A napok óta tartó csapadékos időjárás a hét végig még biztosan folytatódik. Az aszályos hónapok után most az árvíz fenyeget.

A kontinens középső területeinek, és így a Kárpát-medencének időjárását is egy magassági hidegcsepp alakítja. Hatására az elmúlt napokban sokfelé kiadós csapadék hullott. A sok eső hatására a Dunán akár egy árhullám is elindulhat.

Hétfőn az ország nagy részén borongós, csapadékos időben volt részünk. A 24 óra alatt lehullott csapadék mennyisége a Dunántúlon helyenként a 40 millimétert is meghaladta. A legtöbb csapadék a nyugati és északi területeken hullott, de az Alföldön is akadnak olyan települések ahol 20 milliméter fölötti eső esett.

Az időjárás a következő napokban sem javul. A levegő ugyan napról-napra melegszik és a hétvégén akár már 30 fokot is mérhetünk, továbbra is változékony marad az idő. Délutánonként heves záporok, zivatarok alakulnak ki, amelyek újabb kiadós csapadékot adnak.

A hétvégén a Duna felső szakaszán akár egy árhullám is elindulhat. A sok eső hatására a hidrológiai előrejelzések szerint a folyó vízszintje a felső szakaszon akár 3 méterrel is megemelkedhet, így hétvégén akár a másodfokú árvízvédelmi készültséget is elrendelhetik.

Olvasd el a többi időjárással kapcsolatos hírt is, kattints ide!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat