2018. szeptember 21., Máté

Árvizeket okozhat az Alpokban a hétfői melegfront


ICI Interaktív Zrt. - 2011. október 9., vasárnap, 14:21

A hétvégi nagy havazást követően hétfőn kiadós esőkkel érkezik egy markáns melegfront az Alpok térségébe. A gyors olvadás miatt a hegyi folyók kiléphetnek medrükből.

Pénteken és a hétvégén az Alpokban jelentős havazást okozott az áthaladó hidegfront. Svájcban és Ausztria egyes vidékein még 1200 méter magasságban is 20-40 cm hó hullott, 2000 méteren pedig nem volt ritka az 50-90 centis friss réteg sem.

 
Obertauern, Ausztria vasárnap kora délután (obertauern-webcam.de)

Hétfőn azonban erőteljes melegedés indul meg az Alpok felett. Az érkező melegfronti felhőzetből kiadós eső várható. A hirtelen olvadás és az eső hatására a hegyi patakok, folyók kilépnek medrükből. A Duna vízgyűjtőjének egy része is ezen a területen található, akár a Dunán is megindulhat egy árhullám.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat