2020. január 26., Vanda

Áradásveszély a Soulik tájfun nyomában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 8., csütörtök, 22:47

A már leépülőben lévő Soulik tájfun még mindig komoly áradásokat okoz Kína, valamint Észak- és Dél-Korea egyes részein.

Heves esőzések, felhőszakadások kísérik a Soulik névre keresztelt tájfun útját, ami ezekben a napokban Kínában, Észak-Koreában és Dél-Korea egyes részein tombol. A trópusi ciklon ugyan már leépülőben van, de még mindig nagy mennyiségű csapadék hullik belőle, amerre csak elhalad. Északkelet-Kína és Észak-Korea van a legnehezebb helyzetben, ott ugyanis már korábban kiléptek a medrükből a folyók, földcsuszamlások és sárlavinák is voltak, a jelenlegi állapot pedig egyre súlyosbodni fog. Mindeközben várhatóan újabb folyókon képződik rendkívüli árhullám a szűnni nem akaró esőzések hatására. 

A leghevesebb felhőszakadások ottani idő szerint keddről szerdára virradó éjjel vonulnak végig az említett országrészeken. Kína délkeleti tájait már elhagyta a trópusi ciklon, arrafelé szombaton egyetlen nap alatt több mint 250 mm esőt regisztráltak belőle a hivatalos mérőműszerek (ez Magyarország éves csapadékának mintegy 40%-a!).

Az eső Szöult sem kímélte, ott 200 mm esett le pénteken egy különálló ciklonból, ami szintén a Soulik tájfunhoz volt kapcsolható. 

Közben a Fülöp-szigetekhez közel, Manilától keletre egy újabb trópusi depresszió (alacsony nyomású képződmény, ami aztán tájfunná fejlődhet) jelent meg, ami már szerdán esős időt okozhat Tajvanon is.

A Soulik tájfun három napja Tajvan közelében (upi.com)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat