2020. február 24., Szökőnap

Áradásokkal fenyeget a ciklon az USA északkeleti partvidékén


ICI Interaktív Zrt. - 2011. május 18., szerda, 12:56

Markáns légörvény alakítja a következő napok időjárását az USA keleti, északkeleti partvidékén. Az előrejelzések szerint jelentős csapadék hullik a térségben, ezért áradásokra is számítani kell.

Markáns légörvény fejlődött ki az USA keleti, északkeleti partjainál. Az említett ciklon középpontja jelenleg Virginia állam környékén helyezkedik el, és a modellek szerint keleti, északkeleti irányba mozdul el. Eközben frontjai mentén intenzív csapadéktevékenységre van kilátás. A helyi meteorológusok a hét további részében mintegy 100-150 mm-re becsülik a térségben lehulló csapadék területi átlagának várható mennyiségét.

 

Egy-két hete komoly károkat okozott az áradás a Mississippi környékén (forrás: BBC)


A ciklon vonulása során a rendkívüli időjárás érinti Pennsylvania, Connecticut és New York államok sűrűn lakott területeit is. Alig két hete hasonló ciklon okozta a Mississippin levonuló rekord árvizet is.

Mivel az esőzés és az árvízi kockázat mellett heves szélre, az óceán partjainál vihardagályra is készülni kell, a hatóságok fokozott óvatosságra kérik a helyi lakosokat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat