2018. szeptember 26., Jusztina

Áradások Angliában, halálos vihar Belgiumban


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 19., péntek, 13:21

Ítéletidő tombolt csütörtökön Európa északnyugati részén. Belgiumban egy viharban öten meghaltak, Angliában áradások okoztak fennakadást.

Csütörtök kora este egy hidegfronthoz kapcsolódó intenzív viharzóna vonult át Belgiumon - ez az a hidegfront, amely péntek estefelé hozzánk is megérkezik, de lényegesen legyengülve. Az egyik zivatar Brüsszeltől mintegy 65 km-rel keletre csapott le, és alig 10 perc alatt elsöpörte a Hasselt városában megrendezett Pukkelpop zenei fesztivált. A hirtelen jött felhőszakadást 110 km/órát is meghaladó viharos szél kísérte, amely felborította az állványzatokat, gyökerestül tépett ki több fát, és ezek a színpadokra dőltek. A terhelést két színpad nem bírta, és összeomlott. A szerencsétlenségben több tucatnyian megsérültek, és legalább öten életüket vesztették. A fesztivált átmenetileg felfüggesztették, de a helyszín rendezését követően ma este már folytatódnak a koncertek.


newageamazon-buzznet.com

 

Anglia déli partvidékét is intenzív esők áztatták a csütörtöki nap folyamán. A hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék áradásokhoz vezetett, Dorset megyében helyenként derékig állt a víz az utcákon. A csapadék különösen a nap első felében hullott nagy intenzitással, volt ahol egy óra alatt közel 20 mm-t mértek. A legtöbb csapadék, 58 mm Portlandben esett egy mindössze 9 órás időtartam alatt, ami megközelíti a megyére vonatkozó egész havi átlagos csapadékmennyiséget (64mm). Az esős idő és az áradások a szomszédos Hapmshire megyére is kiterjedtek.

shropshirestar.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat