2018. szeptember 20., Friderika

Áradások a Brit-szigeteken, tornádó Olaszországban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 28., szerda, 13:44

Angliában és Walesben a héten rendkívül sok eső esett, áradások is kialakultak a térségben. Eközben Olaszországban szerdán tornádó okozott sérüléseket és súlyos károkat.

Nagy-Britannia egyes részein az elmúlt napokban tartós, intenzív esőzések alakultak ki. Az átázott talaj és a folyók nem tudták elvezetni a csapadékot, így egyre nagyobb terület, több mint 1200 ház került víz alá Anglia és Wales területén

Wales északi részén kedden emberek százait kellett evakuálni az áradások miatt, miután a St. Asaph városát átszelő Elwy folyó rekord magas szintet ért el. Kiöntéstől tartanak a Trent, a Severn és a Temze folyók mentén is, ami a partok közelében fekvő épületeket fenyegeti.

Az elmúlt 3 nap alatt többfelé meghaladta a 40-50 mm-t a csapadék mennyisége, de helyenként a 100 mm-t is elérte. Csütörtökön és pénteken előbb az Ír-, majd a Brit-szigetet éri el újabb intenzívebb csapadékhullám az Atlanti-óceán felől. Hétvégén átmenetileg hó is hullhat, főként Skóciában, majd vasárnap estétől egy melegfront hozhat kiadós esőt a térségbe.

 

forrás: youtube, RT

 

Szerdán az olasz Taranto városkában pedig egy tornádó pusztított. A legfrissebb hírek szerint legalább húsz ember megsebesült, egy pedig eltűnt a rendkívüli időjárásban. A település acélművét komolyan megrongálta a forgószél, a sérültek és az eltűnt személy is a gyárnál dolgozott. 

Forrás: youtube.com

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat