2018. július 22., Magdolna

Amerikában is a hőségtől szenvednek


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 2., hétfő, 13:40

Nemcsak nálunk szokatlanul forró a nyár, az USA-ban is 40 fokos hőség tombol. Itt azonban heves viharok is kialakultak.

Míg Európa déli és középső-keleti részét forró, afrikai levegő tölti ki, az Atlanti-óceán másik felén sem sokkal „rózsásabb" a helyzet. Az Egyesült Államok területén is forró, trópusi levegő okoz szokatlan hőhullámot. A középnyugati államokban, a keleti partok mentén és a Nagy tavak vidékén napok óta 35, 40 fok körül, helyenként 40 fok felett alakulnak a csúcsértékek, és már számos melegrekord megdőlt. Van, ahol a szombaton beállt új rekord vasárnap már ismét a múlté lett. A hőhullámnak pedig még nincs vége, az enyhülésre néhány napot még várni kell.

A forró, ám nedves levegőben ráadásul heves zivatarok alakulnak ki. Pénteken például heves viharok szelték át a szárazföldet több mint 1000 km hosszan a középnyugati tájaktól az atlanti partvidékig. A Fort Wayne-i reptéren 146 km/órás széllökést regisztráltak az egyik zivatarcellában. Több halálos áldozatról érkezett jelentés, milliók maradtak áram nélkül a viharok következtében, Virginia és Ohio államokban szükségállapotot is elrendeltek.


Egy félelmetes felvétel a pénteki viharokról.
(forrás:breibart.com)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat