2020. február 26., Géza

Amerika két viharobjektum között


ICI Interaktív Zrt. - 2010. augusztus 22., vasárnap, 16:37

Észak-Amerika szubtrópusi vidékén a szárazföldtől keletre és nyugatra egy-egy trópusi vihar fejlődik. Akár mindkettőből lehet hurrikán.

Az Atlanti-óceánon a Karib-térségtől keletre erősödő Danielle viharobjektum várhatóan a hét elején trópusi viharrá, majd szerdától hurrikánná erősödik. Pénteken akár 200 km/órás széllökés is kialakulhat benne, így a Saffir-Simpson skálán elérheti a hármas fokozatot. A hét végén a Bahama-szigeteket veszélyezteti, de várhatóan az Egyesült Államok keleti partjain nem érezteti hatását.

A Mexikótól délnyugatra kialakult Frank trópusi vihar egyelőre nyugat felé vonul, és kissé erősödik. A szakemberek még bizonytalanok abban, hogy hurrikánná erősödik-e, és érinti-e a Kaliforniai-félszigetet. Potenciálisan jelentős csapadékot tartalmaz, a szárazföldet elérve áradásokat okozhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat