2020. január 26., Vanda

Akkor most tél van vagy tavasz?


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 27., vasárnap, 14:12

Szerdán az időjárást elnézve még kis országunkon belül is nehéz volt eldönteni, hogy éppen milyen évszak van február közepén.

Szerdán a felettünk veszteglő frontrendszer szinte "kettészelte" hazánkat mind a hőmérsékleteket, mind az időjárás jellegét tekintve. Amíg hajnalban a legtöbb helyen nem csökkent 4, 6 fok alá a hőmérséklet, addig a Sopron közelében fekvő Ágfalván több centiméternyi friss hóval borított tájra ébredhettek az ott élők, és a havazás még délelőtt is tartott pár órán keresztül.

A délelőtti ágfalvai havazást az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának kamerája is megörökítette

A csapadékrendszer a nap folyamán kelet felé mozdult, általában esőzéseket okozva, de a Bakony térségében ugyancsak havazott, illetve többfelé havas eső is előfordult - erős lökésekkel kísért északnyugati szél kíséretében, sőt, Kislángon viharos széllökéseket is mértünk.

Mindeközben a Tiszántúlra szinte "berobbant" a tavasz! A kora délutáni órákban arrafelé mindenhol 10 fok felett alakult a hőmérséklet, sőt, a keleti határ mentén, például Battonyán 16 foknál is magasabbra kúszott a hőmérő higanyszála! Pedig nem sütött a nap arrafelé sem - ha esetleg napos idő lett volna, még tovább melegedett volna a levegő. Ezek az átlagos értékek április közepén jellemzőek Magyarországon.

Azt tehát, hogy 2014 februárjának közepén éppen milyen évszakot írunk, az olvasóink döntésére és fantáziájára bízzuk!

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőhálózata által mért hőmérsékletek alapján készült térképen a délután 2 órai értékek láthatók

Egyértelműen kivehető a frontvonal aktuális helyzete

 

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat