2018. szeptember 26., Jusztina

Afrikai forróság érkezik Európába


ICI Interaktív Zrt. - 2012. augusztus 15., szerda, 11:42

Forró, száraz légtömeg árasztja el Európát az elkövetkező időszakban. A legnagyobb forróságra Ibériában lehet számítani, de nálunk is visszatér a nyári hőség.

Az elkövetkező napokban Európa felett egy ún. meleg gerinc épül ki, amely teret enged a forró, afrikai levegőnek. Ha a műholdképre tekintünk, már most is láthatjuk, hogy Dél- és Közép-Európa felett szinte alig van felhő, miközben egy markáns ciklon örvénylik a kontinens nyugati részei felett, Kelet-Európában pedig még mindig egy hidegcsepp okoz borús időt - ezek a napokban fokozatosan feltöltődnek. A szaharai eredetű levegő közben dél felől egyre északabbra nyomul, ahogy egy magas nyomású képződmény épül ki a kontinens középső részein - a melegedés már elkezdődött.


A Sat24.com műholdfelvétele

Különösen forró lesz az idő Ibériában, ahol akár bőven 40 fok feletti hőmérsékletek is előfordulhatnak majd - egyébként már jelenleg is gyakran 30-35 fokot mérnek a térségben. Franciaország déli területein is mutathatnak majd 40 fokot vagy a feletti értékeket a hőmérők - a délkeleti tájakon már most is hőség jellemző. Németországban az év legforróbb napjaira figyelmeztetnek. A melegből a Kárpát-medencébe is jut: a hosszú hétvégén nálunk is egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet, a jövő hét elején pedig a 35 fokot is elérheti a csúcsérték - felhő pedig alig lesz az égen.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat