2018. szeptember 26., Jusztina

A tornádók hétvégéje volt az USA-ban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. június 10., hétfő, 11:28

Nem csak nálunk telt viharosan a vasárnap: az Egyesült Államokban halálos áldozatot is követeltek a tornádók.

Több mint 26 tornádót számoltak össze eddig a hétvégén csak Missouriban az amerikai meteorológusok, amik az Egyesült Államokban tombolva számos sérültet és sajnos egy halálos áldozatot is maguk mögött hagytak.

Az emberéletet követelő forgószél öt államot is érintett, és egy járműparkban olyan erővel pusztított, hogy eddig tisztázatlan körülmények között egy munkás is életét vesztette. Csaknem húsz ember megsérült, kettő pedig eltűnt az ítéletidőben, ezen kívül számos épület tetejét levitte, falakat döntött ki, villanyoszlopokat és fákat csavart ki a szélvihar. Oklahomában, Missouriban, Kansanben, Illionisban és Iowaban rengeteg háztartás maradt áram nélkül, szinte egész falvak váltak lakhatatlanná. 

Tornádó tarolta le a házakat Missouriban

(Fotó: CNN)

A viharokat a tornádókon kívül baseball-labda nagyságú jégdarabok, erős kifutószél is kísérte, az egész rendszer északkelet felé mozgott. Még hétfőn is maradtak életképes zivatarcellák, és nem zárható ki, hogy ezekből ismét forgószelek alakulnak majd ki a nap folyamán.

Vasárnap este Magyarországon is átvonult egy zivatarzóna, ami többfelé felhőszakadást, erős szelet és néhol még jégesőt is okozott.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat