2019. augusztus 21., Sámuel

A szezon eddigi leghidegebb hajnala volt


ICI Interaktív Zrt. - 2012. október 9., kedd, 13:35

Az idei őszön még nem süllyedt olyan mélyre a hőmérő higanyszála, mint kedden hajnalban. A hivatalos mérések szerint Zabaron volt a leghidegebb.

Szeptember 1-e óta csak néhányszor fordult elő, hogy fagypont alá süllyedt volna hajnalban a hőmérséklet. A hétvégén azonban nagyot fordult az időjárás, markánsan megváltozott a helyzet. Már hétfőn is -0,2 fokot mértek Zabaron (OMSZ adat), keddre virradóra pedig -2,3 fokig csökkent a hőmérséklet. A hidegrekord viszont nem dőlt meg, az erre a napra vonatkozó érték -4,4 fok, amit szintén Zabaron mérték, még 2002-ben. Mindez annak volt köszönhető, hogy vasárnap egy markáns hidegfront érte el a Kárpát-medencét, mely mögött 8-10 fokkal hidegebb levegő áramlott térségünkbe. 

Az ICI Interaktív Zrt. mérőhálózatának műszerein is megjelentek reggelre a negatív értékek: Aggteleken -0,7 fokot mutatott hőmérőnk kedden 7 óra körül. Az érkezett hideg levegőnek van utánpótlása, még napokig marad az átlagosnál több fokkal hűvösebb idő, és egyes körzetekben továbbra is gyengén fagyhat akár 2 méteren is. Ezekben az időkben nagyon könnyen megfázhatunk, gondoskodjunk a réteges, vastagabb öltözetről most már nagy szükség van a kabátra, valamint a sál is jól jöhet.

Emellett a szervezetünknek is nagy szüksége van a vitaminokra: fogyasszunk friss citrusféléket, magas C-vitamin tartalmú ételeket, a csipkebogyó teája és lekvárja különösen sokat tartalmaz ebből a vitaminból. Megfázás esetén a mézes tea is nagy segítség lehet.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat