2018. augusztus 14., Marcell

A pénteki kettősfront élettani hatásai


ICI Interaktív Zrt. - 2014. március 12., szerda, 17:57

Február utolsó napján megszakad a napok óta tartó frontmentes időszak. Érdemes egy kicsit foglalkozni az érkező kettősfront élettani hatásaival is.

Február utolsó napján egy hosszú ideje tartó frontmentes időszak ért véget, déli irányból kettősfront érte el térségünket. A front látványos oldala, hogy országszerte többfelé beborul majd az ég és esőre, ismétlődő esőre kell készülni. A változásnak azonban kevésbé nyilvánvaló oldala is van.

A várható fronthatás az időjárásra érzékeny emberi szervezetre nézve is komoly terhelést ró. Akik szívbetegek, vagy bármilyen érrendszeri betegséggek küzdenek, feltétlenül kerüljék mind a testi, mind a lelki terheléssel járó folyamatokat. Ellenkező esetben vérnyomás-ingadozás, légszomj, rosszulét jelentkezhet - írja a Meteo Klinika humánmeteorológiai portál.

A fronthatás jellemzően az utakon is megmutatkozik. Ilyenkor általában több az ingerült, türelmetlen sofőr, ami a csúszóssá váló utakon extrém módon növeli a baleseti veszélyt. A közlekedők ilyenkor jobb, ha hosszabb menetidővel számolnak, a vezetők számára pedig fokozott figyelem javasolt.

Hallgassa meg a Klubrádióban hétköznaponként többször jelentkező humánmeteorológiai előrejelzést!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat